Thursday, November 27, 2014

Listopadová výzva Odvážných pekařů - Francouzské věnečky Paris-Brest


V listopadu nás vyzvala Luisa z Rise of the Sourdough Preacher abychom upekli dobrotu jménem Paris-Brest. Jedná se o francouzské věnečky, které jsou z odpalovaného těsta naplněné výbornou pralinkovou náplní (z pražených ořechů). 

Paris-Brest věnečky vznikli v roce 1910 při příležitosti cyklistického závodu Paříž-Brest-Paříž, který začal v roce 1891. Kruhový tvar věnečku reprezentuje kolo. Dezert se stal populárním mezi cyklisty na trase Paříš-Brest, částečně také kvůli jeho vysoké kalorické hodnotě, která jim dodala energii. Nyní věnečky najdete v cukrárnách po celé Francii. 

Na přípravu je to sice trošku pracnější a časově náročnější recept, ale rozhodně to stojí za vyzkoušení. Mě hodně okouzlil ten krém, je vynikající a určitě ho využiji i do dortů nebo vánočního cukroví. 

Sunday, November 9, 2014

Pozvánka na Restaurant day 15.11.2014



Slavnostně ohlašuji, že jsem z cest zpátky! A je jedno, že už jsou to dva měsíce. :D Jsem zpátky a konečně jsem zase začala péct. Jen jsem trochu líná sem přispívat. Ale slibuji, že se polepším. 

Výzva odvážných pekařů Říjen 2014 - Rakouský Sacher dort


Říjnovou výzvu Odvážných pekařů pro nás připravila Korena z blogu Korena in the Kitchen, která nás vzala do Rakouska a představila nám divy Sachrova dortu. Sachrův dort jsem chtěla upéct už dlouho a jsem ráda, že mě k tomu výzva konečně donutila. Nijak zvlášť mě ale neoslovil, chuťově je sice dobrý, ale přijde mi moc suchý. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...